tercipta rekod

hary ney tercipta rekod duniawi sepanjang aku menjdi student..
yerlah first time aku pergi exam hanya 2 owg yg mjawab exam...
menjawab pula dekat dewan yg boleh muat 300 org...
tp yg duduki exam just 2 owg... kelekar sgt hary ney...
tp yg bestnyer aku dgn mber aku siap take a pic lagi...

ney lah pic yg aku sempat snap sblm dapat soalan...

hahhah.. punyer kelakar aku dgn teman aku hary ney
penjaga peperiksaan pown x taw nk jaga guaner..
just tenung n sambil berborak dgn penjaga stu ag...
masa pula wlupun 1 jam stgh.. kita dua owg alhamdulillah dpt siap dlm sejam...
i2 pown masa kita owg tetapkan...
i2lah kenangan yg aku dpt sepjg aku jd seorg student..

LeSeN MeManDu

TAWARAN ISTIMEWA untuk STUDENT

Tawaran harga istimewa lesen memandu untuk "STUDENT" kolej di sekitar KUANTAN
ingin MENDAFTAR hanya DEPOSIT RM50.00

untuk keterangan lanjut
SILA HUBUNGI/INBOX
(NYRA SAIFIRA)
email:nir_alyana@yahoo.com

BL0g Ke$@y@nG@nKu~~


aku sayang blog aku

Wordless Wednesday

J@nG@n K@u T!pU @kU!!


"Jangan kau tipu aku!"

"bukan aku tipu kau lah"

KoT@K BuL@t Bu@t PrOmOtE


malam ney aku ingin promote satu blog ney iaitu 
Kotak Bulat telah buat satu segmen yg tamat pada pukul 11.59 malam ney..
jom kawan2... kita tolong promote blog Kotak Bulat

kowg mesty tertanya kenapa aku teringin sangat nak promote and ajak kowg join segmen ney..
sebabnyer, aku nak tambah follower di blog aku..
selain i2 juga aku ingin tambah kenalan di blog ney..
hahhah.. jom2... kita join...

blog Kotak Bulat..


GeN@p 3 T@hUn...

tanggal 27hb jun... smalam ney... genaplah 3 tahun belajar di University College Shahputra...
macam aku x percaya ajer, dah 3 tahun aku memgang title sebagai student diploma Nursing UiTM.. 
yer ke ney??? yer lah aku kn dftar pada hary Jumaat, 27hb Jun 2008... 
neylah potrait kolejku....
ney lakaran pada permulaan semesterku 
yg kini ia berubah wajah 
kepada UCSA
inilah potret UCSA skrg...



J0m !nT@! f!leM 3,2,1 C!nT@ d! pawagam



Sinopsis 3,2,1 CINTA:- MENGISAHKAN Sam, anak gadis yang berpewatakan kasar seperti lelaki yang baru sahaja berpindah untuk menyambung pelajaran di sebuah kolej. Dia bertemu semula dengan kawan baik semasa sekolah iaitu Fariz di situ. Dalam masa yang sama, Sam mula ditakut-takutkan dengan fakta bahawa dengan sikap kasarnya itu, dia akan ditakuti oleh semua lelaki dan dia akan bersendirian sampai mati.
Ini Secara kebetulan, Sam terserempak dengan Nazril, lelaki idaman seluruh kolej. Dia tercabar dengan sikap Nazril yang hanya melayan perempuan cantik sahaja menyebabkan dia tekad untuk memikat Nazril. Pelbagai peristiwa yang melucukan dan romantis berlaku sepanjang usaha Sam untuk memikat Nazril termasuk cuba merubah penampilan dan sikap kasarnya. Dalam masa yang sama, hubungan Sam dengan bapa tirinya dan adik tirinya, Mimi juga semakin pulih dan erat. Akhirnya, Nazril jatuh cinta dengan kesungguhan Sam apabila Sam sanggup membantunya untuk menguruskan rumah anak yatim yang dibinanya.
Sam juga sanggup mengajar anak-anak yatim itu dengan caranya yang tersendiri. Namun, rupa-rupanya Fariz selama ini menyintai Sam dalam diam. Fariz meluahkan perasaannya pada Sam. Sam yang keliru dengan luahan Fariz itu cuba berfikir kembali tentang perasaan dirinya terhadap Fariz dan Nazril. Dan ketika Nazril pula meluahkan perasaan kepada Sam, Sam sedar dan yakin siapa sebenarnya yang harus dipilihnya.
Pengarah:
Azhari Mohd Zain
Penerbit:
Metrowealth Movies Production Sdn. Bhd.
Pelakon 3,2,1 CINTA:
Diana Amir
Farid Kamil
Pierre Andre
Mustapha Kamal
Sheila Mambo
Zila Bakarin
Ruzaidi Abdul Rahman
apa yang aku suka cerita ney, sebabnyer die blakon di Puncak Alam... tetap Memoriku...

TeR!m@ K@s!h C!nT@



Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

ouuwwww...
ouuwwww...

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku oouuwww
Kesalahanku yang pernah menyakitimu

B!L@ @kU J@d! MoDeL

tadi aku main-main edit gambar.. last2 aku mengedit gambar aku dalam majalah... 
aku menjadi seorang model, cam lawak pula bila aku tengok gambar aku dalam majalah yg aku cipta...
boleh ke aku jadi model ney..(dlm otak nak try COVER GURLZ majalah DARA) 
wow.. jauh bebenor anganku... angan Mat Jenin... hahha
neylah hasil majalah 2...
biasa jer aku tgk.... x comey pown...

Pencarian Cover Gurlz utk DARA.COM


majalah DARA.COM sedang mencari COVER GIRL utk majalah dieowg...
untuk mengetahui lebih lanjut mai kite beli majalah DARA bulan Julai...
utk GuRLz di luar sana mai kite beli majalah DARA bulan ney...

" Bang , jom g jalan jalan "


jom kite join blog http://www.benashaari.com/
alang-alang kita join blog abg Ben.. 
joinlah skali blog saya, kalau berminat...

Asteroid Gergasi Hampir Melanggar Bumi

Asteroid Gergasi Hampir Melanggar Bumi

!m@m Mud@ 2


ney lagu tema untuk !m@m Mud@ 2... jom kita layan sebentar....
sekarang kita dah tahu sapa calon imam muda 2 untuk pergi ke peringkat akhir... iaitu !m@m Mud@ Nazrul dan !m@m Mud@ Hasaan...




neyla !m@m Mud@ Nazrul...



ney pula !m@m Mud@ Hassan




mari kita saksikan KEMUNCAK IMAM MUDA Jumaat depan bakal disiarkan secara langsung dari Dewan Muktamar, Pusat Islam Wilayah Persekutuan, bersebelahan Masjid Negara. 

Ada apa pada C!NT@???

Bismillah...
Hary ney aku nak update apa yg ada pada perasaan haty ku ini...


C!NT@.... Ada apa pada cinta???
kenapa perlu ada cinta???

kenpa perlu cinta dalam diri kita???
aku selalu terfikir tapi x dapat lagi menemui penyebabnyer...
ade penyebab tetapi x logik difikir...
pelik kan...
mm... ape pown C!NT@ i2 mesty akan ada dlm setiap jiwa insan yg bernama manusia...

sweet couple kan... comeynyer...
ney favourite couple yg aku suka.. hahah

CELCOM

hari ney... aku paling tension sebabnya line celcom ney... aku x kisah kalau ia nak buat hal time aku x guna tapi... time aku nak guna pula ia buat hal....i2 yg aku bengang... budak bilik lagi best sebabnye gara2 line bz... die jadi moody pula malam ney, hahhah... gara celcom lah ney... ishhhh... CELCOM.... dah banyak pengguna die pula buat hal.... karang ade pula BOIKOT... hahah


bila aku tingat pasal nombor ney... aku teringat pula pasal sim card no maxis ku yg hilang... sedihnyer... nombor yg aku beli dari gaji pertama aku... i2 yg sedihnya... no kesayangan ku...MAXIS... huhuhu....


enthlah sampai bila line celcom ney nak hilang busy taw... sekejap jer elok... harap2 lepas ney eloklah...

BerPiSaH LagI bUdaK-bUdaK K2E...




hari ney 19hb JUN.. adalah hari kesedihan aku n budak bilik disebabkan seowg budak umah kite owg telah berhenti sebab die dh graduate... sedih sesangat... setiap sem, ade saje yg keluar dari rumah ini... kekadang aku terfikir asyik aku jer yg pergi menghantar budak keluar dari asrama.. bila pula aku??? mungkin rezeki aku x sampai lagi...

tapi ape2 pun aku kene fikir positif.. mungkin ade HIKMAH aku keluar lambat kot... ape pun satu pesanan jer dari aku utk LINDA ... good luck dlm mencari masa hadapan... ntey kalau ada masa kita jumpa lagi....

di sini k imah minta maaf pada LINDA, kalau selama ini membuat LINDA terasa haty... ataw membuat salah yang lain... HALAL kan makan n minum K imah n member kite di siney.. janagn lupakan kenangan kite disiney..


kenangan kite pada semester lepas...

jgn lupa yer kenangan kite time pose2... 

sayang LINDA..
sayang budak umah K2E..

GloW in THe DarK

video


iNi KenanGan kIta BerSamA... 4 Group Glow In The DaRk...
Ku rinDui SaaT ini... first n last program kelas kite...
selama ini kite semua x pernah berstu,, tapi kerana program ney.. kita semua bersatu kembali... tapi yg sedihnyer.. ney last program kite bersama... selepas i2, semua menuju ke destinasi masing2... n then sekarang ade dh pown balik ke kpg halaman...


ku harap selepas ini... janganlah lupa kenangan kite yer... wlupun hye sebentar kite bersama.... I LOVE n MISS U ALL...



edit kembali

hari ney... setelah sekian lama aku menedit kembali laman blog aku yg telah lama suram n menyepi....
nak kata busy x lah busy...
bolehlah kot busy... sbb stress memikirkan kehidupan yg entah kemana...
aku stress memikirkan khidupan yg x taw kemana....
antara khidupan n kenyataan... 

nak kata aku ney baik.. x baik sngt... tp yer lah aku ney jenis sfat tolong dgr luahan haty owg n cuba mnasihati... tapi luahan haty aku aku x taw nk luah pada sape... aku juga kene pendamkan perasaan... btoi ckp temanku.. "di luar nampak tabah, tapi dihaty amat lemah"... i2lah sifat aku...

aku ney seorg pemgang diploma tp x taw bila nk graduasi... owg kata kalau ada rezeki ader lah.. i2 yg owg ckplah... tapi kenyataan mmg g2... mungkin rezeki aku masih jauh lagi...

bila aku tgk akademi fantasia 9, aku ingin juga mengenggm segulung trofi sprti i2... mungkin rezeki aku jauh lagi kot... eh.. ape kaitan pula akademi fantasia dgn aku??? ala aku kan duk kat akademi shahputra yang tiada tandingan...

kalau aku dapat trofi cam ney kan best...


neylah logo kolej ku... yg disayangi selalu...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...