D!KeBuM!k@n SeB@g@! LELAKI

AL FATIHAH utk Mohd Ashraf Hafiz Abd Aziz, 26 yang meninggal dunia semalam di HSNZ.. Beliau dikebumikan sebagai seorang lelaki selepas permohonan rayuan menukar jantina ditolak...
Mohd Ashraf meninggal dunia...

KUALA TERENGGANU: “Sejak kebelakangan ini arwah sering menyebut perkataan ‘tak sempat.’ Namun apabila saya bertanya apa yang tak sempat, arwah tidak menjawab.
“Melihat arwah enggan menjelaskan maksud di sebalik kata-kata itu, saya tidak bertanya lanjut kerana tidak mahu menambah tekanannya,” kata ibu kepada Mohd Ashraf Hafiz Abd Aziz, 26, yang permohonannya untuk menukar nama kepada Aleesha Farhana ditolak Mahkamah Tinggi, di sini, 18 Julai lalu.

nak baca lebih lanjut sila klik kat  SINI




aku KeLetihaN

semalam lepas test.. member aku p ajak jalan2 kat bandar ney.. berbekal kan aku x da duit lagi.. sbb my mom x masukkan duit lagi... ak teman die p jalan dgn x ada tujuan... hahhah... jalan saja2... cuci mata... jauh juga perjalanan semalam... bila berjalan kaki x terasa pown penat.... bermulanya aku berjalan dari perhentian terminal bas...ke Kuantan prade... fuyoi.. jauh juga perjalanan 2... memakan masa dlm setengah jam juga rasanya... jalan2 dlm kuantan prade.. hampir x sedar jam dh nk hampir kul 9mlm.. ala bas... bas tamat kul 10 mlm.. apa lagi cepat2 aku dgn mber aku p bus stop tggu bas nak balik... nak dijadikan crita ingt kul 9 ader bas.. rupanyer x de.. lame giler tggu kat bus stop 2.. akhirnye aku ajak mber aku jalan balik k perhentian bas.. tggu bas kat c2 jer... jalan2 kepala ney asyik tgk jer ke blkg .. takut ade bas yg lalu... smpai perhentian bas.. x juga ader bas.. aku redha jer... sampai aku ckp dkt mber aku .. jom jln kaki balik asrma.. klu jalan kaki balik asrma ney nk pecah rekod kot.. yerlah x prnh dibuat owg... hehehh... akhirnye sekian lame tggu bas, bas pown smpi akhirnye aku balik kol 10 lbih... mber aku ciap bising ag.. klu taw bas lmbt baik makan duulu td ... hehhe.. i2 yg membuat aku sgt letih malam td... jauh perjalanan luas pemandangan... hehheh...

Kuantan Parade

SEGMEN MENAMBAH FOLLOWER: Saya Blogger Wanita


jom kita join segmen ney..

nak tahu lebih lanjut klik lah dekat

BEN ASHAARI CARI BLOG ..CEPAT


BEN ASHAARI CARI BLOG ..CEPAT

sape yang nak join klik kat sini terbuka utk sape2...

SPoNtAneOuS ThuRSDaY #2

kekadang cinta datang tanpa diduga dan ia pergi tanpa dirasa

Segmen Kami Blogger 1Malaysia


blogger dari Sarawak:-)



lagu rasmi negeri Sarawak

Sarawak tanah airku
Negeriku tanah airku Sarawak
Engkaulah tanah pusakaku
Tanah tumpah darahku
Ibu pertiwiku
Rakyat hidup mesra dan bahagia
Muhibbah sentiasa
Bersatu berusaha berbakti
Untuk Sarawakku cintai
Sarawak dalam Malaysia
Aman makmur rahmat Tuhan Maha Esa
Kekal lah Sarawak bertuah
Teras perjuangan rakyat
Berjaya berdaulat

saya nak tag dekat blogger



Ribuan beratur lihat gaun isteri Putera William



LONDON - Ribuan pengunjung beratur di pekarangan Istana Buckingham di sini untuk menyaksikan gaun pengantin yang dipakai oleh Kate Middleton, isteri pewaris kedua takhta Britain, Putera William, lapor sebuah akhbar semalam.
Para pelancong beratur sambil menunggu kakitangan istana membuka pagar bagi melihat lebih dekat gaun itu baru-baru ini.
Gaun berharga £250,000 (RM1.2 juta) yang direka khas oleh pereka Sarah Burton dari gedung fesyen Alexander McQueen itu dipamerkan sempena pembukaan musim panas tahunan.
Putera William dan Middleton berkahwin pada April lalu.
GAUN pengantin yang dipakai Kate Middleton semasa majlis perkahwinannya pada April lalu.


Pengunjung juga boleh menyaksikan barangan berharga yang lain seperti kasut dan kek perkahwinan diraja.
Ruang dewan tarian tempat berlangsungnya majlis resepsi mempamerkan tiara Cartier 1936 bertatahkan seribu berlian yang dipinjamkan daripada Ratu Elizabeth II turut dipamerkan.
Di bahagian ruang makan, para pengunjung dapat menyaksikan kek perkahwinan empat tingkat yang direka oleh Fiona Cairns.
Rekod menunjukkan jualan tiket lebih awal melebihi dua kali ganda berbanding musim panas tahun lalu.
Seramai 600,000 peminat telah membeli tiket untuk 10 minggu pameran dengan harga £17.50 (RM84). - Agensi

(sumber dari Kosmo 27 Julai 2011)

Menteri turun padang bakar semangat Malaysia

Oleh WAN FAKHRUL BAKAR
SKUAD Harimau Malaya pasti akan mencatat kemenangan besar mengatasi Singapura pada aksi kedua pusingan kedua Piala Dunia 2014 di Stadium Nasional, Bukit Jalil malam esok.
Keyakinan itu dilaungkan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek ketika hadir menyaksikan latihan skuad kebangsaan di gimnasium Wisma Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Kelana Jaya pagi semalam.
Ia berdasarkan rekod cemerlang skuad ke- bangsaan yang tidak pernah tewas di gelang- gang keramat tersebut untuk aksi kompetitif sejak kali terakhir tumbang 1-3 kepada Uzbe- kistan pada 18 November 2009 ketika saingan Kelayakan Piala Asia 2011.
Malah pasukan-pasukan serantau seperti Indonesia dan Vietnam mudah ditumbangkan Harimau Malaya di Bukit Jalil iaitu pada separuh akhir pertama dan final pertama Piala Suzuki AFF 2010 dengan jaringan 3-0 dan 2-0.
"Saya dengan penuh yakin bahawa sema- ngat pasukan ini cukup kental dan mereka telah pun melupakan kekalahan 3-5 kepada Singapura pada Sabtu lalu.
"Sebelum ini pun kita kalah di tempat lawan kepada Indonesia dan Taiwan serta hanya mampu seri dengan Vietnam. Tetapi apabila beraksi di gelanggang sendiri, kita tampil dengan kekuatan untuk mencipta kemenangan.
"Saya yakin pada Khamis ini (esok), barisan pemain kebangsaan kita akan menggegarkan Bukit Jalil dan diharap para penyokong datang beramai-ramai sebagai pencetus tenaga kepada para pemain.
"Sama-sama kita berdoa kepada Allah supaya kemenangan berpihak kepada Malaysia," kata Shabery kepada pemberita selepas memberikan kata-kata semangat kepada para pemain selepas sesi latihan tersebut pagi semalam.
Turut hadir mengiringi Shabery ialah Ketua Pengarah Majlis Sukan Negara (MSN), Datuk Zolkples Embong dan Ketua Pengarah Institut Sukan Negara (ISN), Datuk Dr. Ramlan Abd. Aziz.
Ditanya tentang ramalan jumlah jaringan yang bakal dicatat pada perlawanan malam esok, Shabery ringkas berkata: "Saya rasa kita boleh menang 4-1."
Skuad kebangsaan yang tewas 3-5 kepada Singapura pada aksi pertama di Stadium Jalan Besar, Sabtu lalu perlu menang sekurang-kurangnya 2-0, 3-1 atau 4-2 untuk layak ke pusingan ketiga.
(sumber dari Kosmo 27 Julai 2011)

Tarikh lihat anak bulan Ramadan Ahad ini


KUALA LUMPUR - Tarikh melihat anak bulan bagi menentukan permulaan puasa bagi umat Islam di seluruh Malaysia ialah pada petang Ahad ini, 31 Julai bersamaan 29 Syaaban 1432 Hijrah.
Menurut kenyataan Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, tempat melihat anak bulan adalah Pontian Kecil di Johor; Kompleks Falak Al-Khawarizmi, Tanjung Bidara (Melaka); Teluk Kemang (Negeri Sembilan); Bukit Melawati (Selangor); Pulau Angsa (Selangor); Bukit Jugra (Selangor), Balai Cerap Selangor, Sabak Bernam (Selangor); Pantai Pasir Panjang (Perak); Pusat Falak Sheikh Tahir, Pantai Aceh (Pulau Pinang); Kampung Pulau Sayak, Kuala Muda (Kedah); Pemandangan Indah, Pulau Langkawi (Kedah); Menara Alor Setar (Kedah).
Bukit Besar, Kuala Terengganu (Terengganu); Bukit Kemuning, Kemaman (Terengganu); Pulau Perhentian (Terengganu); Balai Cerap KUSZA, Setiu (Terengganu), Bukit Peraksi, Pasir Puteh (Kelantan); Bukit Kampung Tembeling, Kuala Krai (Kelantan); Menara Bangunan SEDC, Kota Bharu (Kelantan).
Tanjung Lubang, Miri (Sarawak); Teluk Bandung, Kuching (Sarawak), Tanjung Batu, Bintulu (Sarawak); Balai Cerap Al-Biruni, Putatan, Sabah; Bukit Tanjung Batu, Nenasi (Pahang); Gunung Berincang, Cameron Highlands (Pahang); Bukit Pelindong, Kuantan (Pahang).
Menara Universiti Malaysia Sabah (Labuan); Menara Kuala Lumpur (Kuala Lumpur); Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya, dan Kuala Sungai Baru, Simpang Empat (Perlis). Majlis Raja-Raja mempersetujui bahawa cara menetapkan tarikh permulaan puasa adalah berdasarkan rukyah dan hisab, dan pengisytiharan tarikh permulaan puasa akan dibuat oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja melalui radio dan televisyen pada malam itu juga.
(sumber dari Kosmo 27 Julai 2011 )



Wordless Wednesday #2


kek perpisahan

SPoNtAneOuS ThuRSDaY #1


"Mencintai dan Dicintai / Mengasihi dan Dikasihi"

KaHw!n My LecTuReR

16 n 17 adalah tarikh aku duk kat Melaka... kerna wedding my lecturer... slpas wedding, baru aku trasa penatnyer.. tp wlupun aku penat.. aku tetap rsa berbaloi aku g wedding 2 sbbnyer aku dpt juga tgk ngri lain cm mner adat perkahwinan mereka... dlm wedding ney aku jadi pengapit taw... 2 hari aku jd pgapit taw... mmg penat ar.. tp tambahlh xprience aku...
ney pic yg aku jd pgapit taw..

tomey x?? (gedixnyer)

ape2 pown selamat pengantin baru
to cik Ecah...

lepas wedding 2 aku ronda bandar Melaka jap...
ney pic yg aku sempat amik...

 suatu hary ntey aku akan g cney balik...

SeGMen MaRi MeNaMBaH FoLLoweR

SeGmEn MaRi MeNaMBah FolLoweR


jom ramai2 join segmen ney...

CeR!t@Ku D!bUl@N R@m@dH@n


first time waktu aku sekolah rendah adalah part di bulan puasa yg aku x leh lupakan
time 2 nak dekat raya dah, akulah org yg paling busy nak buat kek lapis...
nak dijadikan cerita, petang 2 kek lapis aku dah siap
so ibu saudara aku ney x leh pose(mslh wanita) 
so die p try lah rasa kek 2... aku ney pula sibuk nak rasa... so aku mintalah sikit...
time 2 mmg aku lupa yg aku pose... n then bla aku dh makan sedikit ibu sedara aku tyelah 
bukankah aku pose... cepat2 aku berhenti makan sedgkan aku dh makan sedikit dh.. dh telan pun...
i2lah cerita lawak aku mula2 pose...

second cerita lak... bila nak dekat rayakan mestylah owg sibuk nak kemas umah...
so time ney aku pown ape lagi kemas umahlah.. selalunye tugas aku mengelap tingkap 
penat taw mgelap tingkap bukan tingkap dpn semua tingkap taw...
k.. selepas aku mgelap tingkap so tibe2 aku trase dhga...
dgn selamba aku p peti sejuk n then aku teguk air sejuk dlm peti...
n then tiba2 nenek aku lalu, die pun tye aku x pose k?.. so aku pown dgn segan2... x nak poselah...
terus aku x pose taw...

ney part aku rse mmg bestlah kalau time pose dulu2... time budak2 kan...
aku selalu cakap dkt nenek aku nak poselah hari ney ...
bila balik sekolah jer aku cakap ala... boleh x nk buka pose.. dahagalah...
i2 prgai aku time sklh2 rendah dulu... suke ponteng pose.. skrg x dah...

lastly kengan aku yg terbaru x leh aku lupakan...
time ney aku praktikal kat stu temp 2... klu yg bersama aku 2 mmg ingat dh kenangan 2...
lpas balik praktikal kat 1 klinik ney... aku masaklah utk buke pose..
dgn semangat aku bawalah periuk nasi yg masih panas...
so aku turun tangga tanpa melihat anak tangga2 dgn tibe2 aku terjatuh tangga...
mmg sakit ar... pinggang aku.. periuk nasi 2 pula mmg terbang enth kemana...
kesoknnyer aku p minta ubat dgn MA... satu klinik gelak dgn aku...
i2 mmg aku x leh lupekan... tahun lepas 2 terjadi....

i2 jer cerita yg aku ingat kejadian di bulan Ramadhan...
I HOPE U ALL... X rasa bowink membacanyer... 
sebab aku x pandai nak karang cerita....


Jom Jo!n BloGl!sT @zR!JoH@n

Jom Join Bloglist AzriJohan


"Keep on Smiling"

T!mE BeRuB@h W@j@H

kali memang aku suka... aku berjaya mgubah fesyen tudung aku
time kebosanan membuat keje giler2... heeh
ney percubaan pertama yg berjaya..
first time aku tgk muka aku yg comey (perasan lah 2...)

neylah member yg mengajar aku berubah fesyen.. thnkz 2 you..

lastly aku sudah rety fesyen gney... hehheh




GeNT!nG H!GhL@nDS


setelah sekian lama namamu terpahat di haty... 
akhirnye aku berjaya menawanmu...
dgn penuh semangat ku pergi ke arahmu....
akhirnya aku berjaya menerokaimuu...
Genting Highlands ku rindu mu..
semoga kita berjumpa lagi...

neylah tempat yg aku g... wow harga msuk masyuk...


neylah First World kat Genting..

game ney aku x naik main tp just aku tgk jer.. seriau aku...



ney games aku nk cube tp aku seriau juga..
part ney yg paling aku suka teddy bear...

games ney lagilah aku x nak... aku g tgk mber main jer hahha
rumah chocolate... temp favourite ku...

ntey kalau ade mase aku kan pergi menjumpaimu lagi....




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...